Thursday 2 March 2017

Sõnumiedastus (3.nädal)

Käesolevas artiklis ma tahan rääkida sõnumete,  nende arengu, eelistusi ja puudusi kohta.Ammude aegadest,  pikkade vahemaade suheldes, inimesed kasutanud erinevaid leiutis ... Ja kui kõvem ühiskonna arengus, seda rohkem võimalust hakkas tekima inimestel, et enda teade saata mingi kohale. Pikka ajade jooksul sõnumi saatmiseks  kasutasid inimesed loomi, lindu või inimesi. Kuid kiire infotehnoloogia arengusega, inimesed katsuvad loobuda füüsilise vahenditest sõnumi kosstamisel. Sõnumid muutud digitaalse kujundile,  aga vahenditeks, mis neid edasi saadaks nüüd saanud igasuguseid messendzerid.

Rohkem ja rohkem me nüüd kuulame sõna "messenger"sõnumitooja". Inglise keeles "Messenger" tähendab "sõnumitooja". Lühidalt, "see, kes toob uudiseid." Mis siis on Messenger on? IT-valdkonnas mõistes, juba pikka aega messenger on tugev tarkvara vahend, mis vimaldab lühisõnumite vahetus elektrooniliste sidekanalite kaudu. Tavaliselt sidekanal tähendab Internet, kuigi on ka üksikud erandid. Näiteks messenger FireChat mille tegi vene programmeerija Stanislaus Shalunova saab "suhelda" teiste seadmetega isegi ilma interneti ja isegi ilma mobiiliühendust.Üks esimesest Messengerist oli ICQ ja AOL. Need programmid olid väga populaarsed, kuna neid säästanud inimestele palju aega ja resurse. Ei olnud vaja oodata tähtede nädalat, et kirja saada, ei olnud vaja maksta templite ja ümbrikute eest, kirja koostamisel rohkem ei olnud vaja valima sõnu, et
öelda õigeid asjad lühikise tekstis ... Kommunikatsioon kiirsuhtlemisrakendusega täielikult asendas paberi kirja vahetus .. . Võib-olla te küsite: noh, miks mitte? Lõppude lõppuks ümbrikud on siia maani  müügil ja müüakse ka postmarke ... Võite saata paberi kirjad, kui soovite. Siis mina küsin teid: Kas te mäletate viimane kord, kui saatsite paber kiri sõberale või perele? Vastus on ilmselge ... Paberi kirja  koostamisele ja saatmisele läheb liiga palju aega.Ja kõik tundub olevat korras, inimesed ei pea enam muretseda õigeaegse kirju saatmise ja kättesaamise kohta, nüüd sõnumeid saadetakse kohe ühe klõpsuga ja sama kiiresti jõuavad adresaatile. Kui mul see leiatus põhjustab kurbust. Miks sa küsid? "Ilmselt seetõttu et ma mäletan, mis on paberi kirjad, mäletankuidas me ootasime neid, kuidas kirjutasime neid ja kastusime et tähed oleks ilusad ja tekst oli selge, selle isikule kellele see kiri oli adreseeritud, paljud inimesed isegi pritsisid parfüümi kirja peale, et teised inimesed saaks nende lõhna tunda... Kui nüüd kõike seda ei ole meie igapäevase elus.Kiirsuhtluse messengerid kasutades täeisti kadus kirja väärtus meie hingade jaoks. Sõnumid on muutunud lihtsalt informatiivseks ja harvadel juhtumitel sütitavad emotsioonid, kui autor suudab ilusti väljendada oma mõtteid. Neile, kes ei saa mind aru, ma proovin kirjeldada meie tundeid too ajal, millised emotsioonid võivad põhjustada paberi kirjad, ma seletan ... Kujutage ette, et teil on tellitud Ebayst mingi pakkend, mingi Teile väga vajalik asi, mida Te unistasite ja hakkasite ootama: päev ... nädala ... kuu aega.... ja lõppuks see tuli ... Te kiirustate postkontorisse ja saate kauaoodatud kimpu ... nagu laps aastavahetusel, saate enda pakki kätte, teete seda lahti ja naudite asjaga ja tunnete, kui kõva emotsioonid tekkivad siis. Samad tunded meil oli kauaoodatud kirjast mis on tulnud sõpradest või lähedastest.Ma ei väida, kiirsõnumeid on mugav, kasulik ja mõnikord isegi vajalik, kuid mõnikord nii innukalt vähemalt üheks päevaks, vabaneda kõikest nendest uutest tehnoloogiast ... Nii, et inimesed hakkaks kirjutada kirju, hakkaks üksteisega rääkida pigem kirjutada sõnumeid ja lõpuks vaataks üksteise silma aga mitte mobiil telefooni peale.

No comments:

Post a Comment